Belevingstafel SACN

Je kunt proberen om alles vooraf tot in de details te regelen, maar één belangrijk punt weet je nooit echt op voorhand...
Het weer!
Speciaal voor de lightrun kocht ik 75 kaarsen aan, om die net als twee jaar geleden aan te steken langs het parcours, maar, hoeveel moeite we ook deden, door de felle wind en regen gingen ze steeds uit. Dan maar lopen zonder verlichting, helaas. Een aantal moedige kinderen en volwassenen kwamen toch opdagen om te lopen voor dit mooie doel, namelijk een 'belevenistafel' voor ouderen met dementie. Via deze tafel konden de ouderen foto's en filmpjes van vroeger herbekijken en konden ze ook leuke denkspelletjes spelen. Uiteindelijk zamelden wij 701,55 euro in op deze erg natte dag. Nochtans was de opkomst niet erg groot en dit wil dus zeggen dat alle aanwezigen heel gul geweest zijn. De kinderen liepen een rondje op de piste en in het bos, terwijl de volwassenen het grote parcours gingen opzoeken via de scoutsrally en langs het kanaal.
Bedankt aan alle deelnemers en vrijwilligers!
Twee weken na de inzameling konden we een kijkje gaan nemen in het woonzorgcentrum Sint-Jozef in Pelt, waar de belevenistafel al stond te pronken en we veel blije gezichten van de bewoners konden zien.
Daar doen we het voor!

Het Lightrun Team