Lieve Palmans (W45) heeft in navolging van zus Mia (W60) en broer Peter (M50) ook voor de marathondiscipline gekozen en het resultaat mag er zijn: zij liep de afstand van 42 km in 2u57'18", ruim voldoende voor goud op het BK, met een extra zilveren medaille erbovenop als tweede AC in de marathon van Eindhoven. Met deze chrono verdringt zij bovendien Magda Van Mol (ACHL, 2u57'27" in 2002) van de vijfde plaats aller tijden.
​"Het was mijn eerste marathon ooit en allicht ook mijn laatste... Ik had mij o.l.v. Johan Stinckens prima voorbereid met een wekelijks volume van om en bij de 100 km, maar dat nam niet weg dat het afzien was eens de 30 km voorbij. Ik was van start gegaan met het vast omlijnde doel om het clubrecord van Monique Vaesen (2u58') te verbeteren, dus hield ik hardnekkig vol. Dat ik als tweede vrouw de finish bereikte en ook de titel bij de W45 op zak stak, was voor mij een complete verrassing. Het was dan ook nog eens een Limburgs record. En zeggen dat ik tot begin dit jaar altijd naast het goud greep."
​Wij herinneren eraan dat Lieve op het BK 1500 m indoor ook al verbaasde door Els Van Hooydonck (ESAK) het nakijken te geven.
​Proficiat, Lieve!

GeboersSport

Geboers Sport