Aan deze winterse veldloop namen 41 SACN'ers deel en verscheidene van hen haalden ook het podium. Onze topatleten waren Dieuwke Claes (brons benjamins), Lara Dujourie (brons pupillen), Julie Swinnen (zilver miniemen) en Jana D'Hondt (brons miniemen). Bij de masters haalde Suzy Tijskens brons.
En dan liepen onze clubgenoten ook nog een tiental 4de en 5de plaatsen bijeen!
​Op sportief vlak was het dus weer heel goed, maar zolang we geen 41 gouden medailles hebben, kan het nog altijd wat beter...
​We pikken er één wedstrijd uit: de cross bij de tweedejaarsminiemen. De start verliep goed voor Julie Swinnen. Na 500 m kwam ze als 2de door met de rest van het peloton in haar spoor. De latere winnares was toen al vertrokken. Jana D'Hondt passeerde als 7de, op de voet gevolgd door Floor Vliegen. Iets verderop in de groep liep Sanne Loots op een 15de plaats. Na 1200 m liep Julie nog altijd als 2de, met in haar spoor de thuisloopster van Bree, op een 30 m volgden Jana (5de) en Sanne (14de). De laatste honderden meters werd er hard gelopen. Jana was terug bij de top drie gekomen. Het meisje van Bree AC deed nog een poging om te ontsnappen. Dit was voor onze clubgenoten het sein om te denken: erop en erover! Julie finishte dan ook als 2de, op de voet gevolgd door Jana (3de). Even later liep Floor als 5de over de meet en Sanne werd mooi 12de.

Alweer een mooie wedstrijd!
Proficiat aan alle SACN-lopers.
​Louis

GeboersSport

Geboers Sport