Vijf SACN-recreanten die hun eerste halve marathon liepen en vijf recreanten die 'al lachend' over de eindstreep kwamen... wat een succes!
​De vele trage kilometers duurloop hadden geloond en al zeker de horrortraining van 18 km door regen, kou en modder op de Leenderheide (zie foto). Als je daar mentaal tegen bestand bent, wat stelt dan een half marathonnetje eigenlijk nog voor?
​Toen ikzelf onder de tijdsklok doorliep, tikte deze net 2 u 00' en 01". Verdomme, net niet en zeker voor Linda, die juist na mij over de streep kwam, was het zuur. Linda was nog iets frisser dan ik, en had meteen door dat de klok de tijd aangaf van de eerste starter. Wij waren iets later gestart en dus hadden we iets meer ruimte. Linda haar eindtijd was dan ook 1 u 59'44". Steffi Maris kwam binnen in 2 u 03'36" en Nancy van Linden volgde haar op de voet met 2 u 03'57". Nu nog een goede haas vinden en beide dames lopen zeker ook onder de 2 u (als ze dat zelf willen, natuurlijk).
Walter Van Velden, die geen superdag had, voelde al na 12 km de bui hangen. Hij weet zeker dat hij nog veel sneller kan dan zijn tijd van 2 u 07'10". Zelfs op training loopt hij sneller! Had je hem een jaar geleden gezegd dat hij in Hapert een halve marathon zou lopen, hij had je gek verklaard. Uitlopen was dan ook zijn doel.
Zelf beleefde ik een leuke eerste officiële halve marathon. Op training heb ik die afstand al meermaals gelopen, bewust of min of meer noodgedwongen.
​Proficiat! Wegens het grote succes, kunnen we nu deze groep uitbreiden. Op naar de volgende: doen we de 'Manneken Pis-trail' van 25 km?
​Een heel tevreden hoofdtrainer, Louis

GeboersSport

Geboers Sport