Op zaterdag 20 mei nam Pascal Snoeks deel aan het KVV hamerslingeren AC in Heusden. Hij verbeterde het clubrecord met 2,12 m en bracht het op 30,49 m. Dit leverde hem een mooie 9de plaats op.
​Donderdag 25 mei was dan een hoogdag voor onze werpers: het KVV hamerslingeren voor cadetten, scholieren en masters vond plaats in Sint-Niklaas. Vier SACN-atleten namen hieraan deel.
Lamine Guisse werd mooi 6de bij de cadetten, met een persoonlijk record van 21,46 m. Dan werd Mathijs Snoeks de arena in gestuurd. Ook hij eindigde als 6de (scholieren) en wierp 26,43 m. En ook dit betekende een PR.
​Bij de masters gooide Pascal Snoeks zijn tuig 27,22 m ver: een vierde plaats! Dan volgde Patrick Coene, die zijn hamer naar een nieuw clubrecord slingerde: 22,27 (7de plaats).
​Om tussendoor de tijd te doden, werd er ook nog een beetje aan kogelstoten en gewichtwerpen gedaan. Lamine stootte de kogel naar 7,53 m, Mathijs haalde 7,24 m (PR), Pascal stootte 7,21 m (PR) en Patrick 9,18 m.
​Aangezien het gewichtwerpen alleen voor masters bestaat, mocht de jeugd dan gaan rusten. De 'zwaargewichten' onder ons wilden zich nog maar eens bewijzen.
​Patrick wierp het gewicht naar 9,75 m en dat is een nieuw clubrecord! Pascal wou een mindere prestatie met de hamer goedmaken door het gewicht 8,75 m ver te werpen. Opnieuw een clubrecord!
​We noteerden dus voor deze dagen vier PR's en vier CR's voor ons werpersteam!
​Prachtig gewerkt, jongens, we proberen om deze trend voort te zetten bij de volgende kampioenschappen!
​Pascal Snoeks, trainer hamer en gewichtwerpen

 

GeboersSport

Geboers Sport