Polsstok

We kunnen niet spreken van een spectaculaire opkomst bij onze laatste meeting van het seizoen in Dommelhof, maar de SACN-wedstrijdatleten waren er bijna allemaal. 42 SACN'ers gaven het beste van zichzelf.
Jinte Palmans verbrak het 18 jaar oude clubrecord van Karen Jansen op de 300 m (42"85, scholieren meisjes). In de 'olympische aflossing' hadden we drie ploegen in de wedstrijd, waarvan er twee een nieuw clubrecord vestigden (cadetten jongens: 4'26"8 en scholieren meisjes: 4'43"41). Nog een nieuw clubrecord voor Daan Van Selst (pupil) in het hoogspringen (1,41 m).
Tijdens deze meeting werd ook het Limburgs kampioenschap polsstokspringen voor miniemen betwist. Voor het eerst in jaren stond het podium nog eens vol atleten, dit dankzij het polsstokproject o.l.v. Benny Maes. Het project werd vorig jaar opgestart en leverde nu al twee SACN-atleten op het podium op. Kato Vandervelden (zilver) en Sara Smids (brons) zorgden voor onze medailles. En dan sprong Lies Hermans even hoog als Sara, maar zij had hiervoor één poging meer nodig. Voor Kaat van der Wielen en Tahnee Vandebroek was vandaag de beginhoogte iets te hoog gegrepen, ofschoon ze er op training wel al over geraakt waren. Ook de prestatie van Jacey Coene (hoogspringen) mocht gezien worden: 1,63 m (6de beste jaarprestatie in België!).
Proficiat aan alle SACN-deelnemers.
SACN