Sneeuwpret

's Morgens opstaan en, na het opentrekken van de gordijnen, een prachtig wit landschap zien. Dat geeft je onmiddellijk het gevoel van: 'Daar moeten we van profiteren!'
Op 16 december, voor het gebruikelijke zondagloopje, eerst een sneeuwman maken. Beter kon de sneeuw niet zijn: van die goed plakkende sneeuwvlokken in het 15 cm dikke sneeuwtapijt. Dan 7 km gegleden naar de afgesproken startplaats. Niet dat ik veel volk verwachtte: er zijn 1001 redenen om niet te gaan lopen.
We waren om 9.30 u dan ook maar met zijn drietjes, klaar om de maagdelijke sneeuw te betreden. Nu pas kon je zien dat er toch wel wild zat op ons loopterrein: reetjes, konijnen, hertjes, hazen, everzwijnen, eekhoorntjes, vosjes en nog veel meer kleinwild, waarvan we sporen vonden in de verse sneeuw. Ook zagen we een slechtvalk (Falco Peregrinus, voor de kenners). Deze vogel is een van de vele roofvogels in onze contreien. Hij is niet de grootste, maar wordt wel bestempeld als de snelste vogel ter wereld. Hij kan tot 389 km/u halen als hij zich van heel hoog op een prooi stort. 
Kortom, we hebben ons geamuseerd in de sneeuw, 14 km lang. In tijd uitgedrukt, deden we er 1 u 34' over om terug bij de autootjes te geraken.
Volgende zondag (23 december) is er de eerste Teutenbosloop in Hamont-Achel op de Witteberg (3-6-9 of 12 km). De jeugdwedstrijd start om 10.00 u.
Veel plezier bij het werken aan je gezondheid!
De sneeuw was er echter maar voor één dag, je moet ervan profiteren als hij er ligt!
Louis