Zondagloopje SACN

Voor de meesten onder ons was het het laatste loopje van 2018. En we hebben ervan genoten, gesterkt door het ideale weertje (dat we verdienden). De sleutel tot succes stond bij het vertrek en opnieuw bij de aankomst (zie foto).
Met z'n tienen trokken we de natuur in. De bedoeling was dat we een parcours in kerstboomvorm zouden lopen. Dat ging zo lekker dat we (ik) de tijd uit het oog verloren. Na 45 minuten zouden we terugkeren, maar zonder het te beseffen waren we plotseling al een uur weggelopen. Dan zat de 'piek' op de kerstboom er niet meer in, omdat we langs de kortste weg terug naar huis (de parking) moesten lopen. De temperatuur was perfect (een graadje of 10), zodat sommigen zelfs in T-shirt liepen. Wie aan de kop loopt, ziet altijd iets meer, zoals weg huppelende reetjes (twee stuks), knorrende varkentjes en natuurlijk ook de koe met horens (of was het een stier?), die braaf toeliet dat we een fotootje van hem/haar mochten maken.
Blij en tevreden stopten we na 1 u en 29 minuten, onze teller stond op 12,5 km. We haalden een gemiddeld tempo van 8,4 km/u, zoals vooraf afgesproken.
Volgende zondag zijn we present op de Teutenbosloop op 't Herent (Pelt), met start om 10.15 u op de voetbalterreinen van SV Herkol (achter de kerk van 't Herent).