Sint-Truiden 2019

Een druilerige, natte, winderige editie van de 'Parkloop' in Sint-Truiden. Gelukkig was de bekende SACN-tent beschikbaar. De tentenzone was compleet volgeboekt, zodat de enige optie was ons neer te poten naast de plaatselijke mesthoop, waarop de tuinier-met-dienst zijn 'overschotten' gedumpt had. Maar goed, we zaten droog én gezellig op elkaar gepakt in onze 'blauwe kubus'.
Het parcours lag er voor de benjamins en pupillen redelijk goed bij. Bij de eerstejaarsbenjamins (meisjes) geraakten we met Nienke Mennen al meteen dicht bij het podium. Ze startte in pakweg 7de positie, maar halfweg begon ze met haar soepele tred op te schuiven. Op 200 m van de streep ging ze op en over plaats 3, maar al snel werd ze opnieuw gecounterd door een meisje van ADD. In een millimeterspurt moest ze dan toch de duimen leggen. Een knappe prestatie!
Bij de tweedejaarsbenjamins stond Mien Vliegen als enige van SACN aan de start. Ze wist zich knap te handhaven in de voorste gelederen. Een 5de plaats was haar mooie beloning.
Toon Weltens is bij de eerstejaarsbenjamins (jongens) aan een sterk staaltje van dominantie bezig. Van de zes afgelopen manches van het LCC won hij er 5! In Dilsen was hij ziek... Ook in Sint-Truiden zagen we een sterke Toon. Een nek-aan-nekrace en een spurt tot op de streep beslisten dit duel. Toon werd knap tweede en was tevreden met zijn zilveren medaille.
Bij de eerstejaarspupillen (meisjes) verschenen twee SACN'ers aan de start: Sophie en Isa. Hier had ook het startpistool last van de hoog opgelopen vochtigheidsgraad. Sophie legde, na een sterke laatste 300m, beslag op de 7de plaats, Isa kwam als 19de over de meet. Prima, dames! Bij de tweedejaarspupillen hadden we drie ijzers in het vuur: Dieuwke, Maxime en Liv. Dieuwke pakte zilver, Maxime hield aan haar 14de plaats het beste gevoel van dit seizoen over en Liv kwam drie seconden later als 16de toe.
Bij de eerstejaarspupillen (jongens) verloopt het seizoen al zowat zeven wedstrijden gelijkaardig. De top-2 of -3 dikwijls net iets te sterk (de 'locomotieven', zeg maar) en daarachter de SACN'ers (als het ware een non-stopketting van wagonnetjes), waarbij hier en daar iemand een podiumplaats weet te bemachtigen. Ook in Sint-Truiden kregen we hetzelfde scenario. Dit keer was het Lander die zijn wagon in derde stelling wist te handhaven en die in de laatste 200 m nog sterk kwam opzetten en akelig dicht bij de top-2 kwam. Vlak daarachter volgden Stan, Mathias en Jens op de 6de, 7de en 8ste plaats. Knap gelopen, jongens!
Bij de tweedejaarspupillen (jongens) waren Ribe en Ferre paraat om, in drijfnatte omstandigheden, het beste van zichzelf te geven. Zij deden dat goed en kwamen, ietwat verkleumd, in de tent met een 20ste en 22ste plaats. Well done, boys!
De miniemen dames moesten ongeveer 1800 m afleggen en mochten nog een lus maken naar het ietwat vettigere gedeelte van het parcours. Bij de eerstejaars, met 4 SACN-atleten aan de start, wist Kyani een mooie 6de plaats te bemachtigen. Marlies en Nel zorgden voor een mooi duel en eindigden na een spannende eindspurt op een 11de en 12de plaats. Rosalie mocht met een 16de plaats tevreden de warme kantine opzoeken.
Bij de tweedejaarsminiemen kregen we drie SACN-dames aan de start, en alle drie toonden ze hun goede vorm. Indy mocht als tweede mee op het podium, Lara werd knap 7de en Sare kwam niet veel later als 12de over de meet. Chapeau, dames!
Op naar de volgende manche in Alken!

Op de foto zie je een trainer en ouder die al dat jonge geweld raadgeven.

Kristof