BK veldlopen 2019

In het park van Laken vond het Belgisch kampioenschap veldlopen plaats en SACN trok met 8 jeugdleden naar Brussel.
- kangoeroes Mirthe Loomans en Senn Lagarde liepen de benen vanonder hun lijf uit en kwamen beiden, na een prima prestatie, redelijk uitgeput aan de finish. De geweldige medaille, het crosscup-T-shirt en de suikerwafel maakten hun dag goed!
- bij de benjamins jongens had Toon Weltens de ambitie voor de top 10, nadat hij deze winter het eindklassement in het LCC mocht op zijn naam schrijven. In een pittige sprint kon hij nog net de 9de plaats meepikken. Knap resultaat als eerstejaarsbenjamin!
- bij de pupillen meisjes hadden we Maxime Lagarde aan de start. In de tweede ronde kon zij nog enkele plaatsjes opschuiven en zo finishte zij als 75ste. Daarmee was ze tevreden.
- op naar de pupillen jongens: Jens Van Duffel, Mathias Weltens en Lander Loomans stonden aan de start, naast 113 anderen. Lander eindigde als 16de, Mathias als 30ste en Jens als 57ste. De grote drukte veroorzaakte heel wat ellebogenwerk, vooral in de start, maar onze jongens trokken zich goed uit de slag.
- tot slot hadden we bij de miniemen meisjes Indy Lagarde in de wedstrijd. Ze knokte zich naar een mooie 26ste plaats en ze mag hier zeker fier op zijn.
Achteraf keken we met z'n allen nog naar de wedstrijd bij de senioren en kwam de SACN-vlag zowat elke ronde goed in beeld op Sporza. Moe maar voldaan trok iedereen terug naar Noord-Limburg.

Kristof