Veldloop Tongeren 2019

Nog nooit waren we met zoveel SACN-atleten in Tongeren: meer dan 55 SACN'ers kwamen over de finish.
Van de trainers moeten de atleten op dit moment in het seizoen nog niet in de vorm van hun leven zijn, maar als je de medailleoogst bekijkt, zou je kunnen zeggen dat we er toch helemaal niet ver van af zijn. Of zouden de andere clubs nog op een lager niveau zitten? Aan het aantal tegenstanders lag het zeker niet: de laatste 10 jaar mocht Tongeren nooit zoveel atleten verwelkomen als nu.
Onze prestaties dan: buitengewoon fantastisch!
Zelfs bij de kangoeroes waren we de beste met Yfke Stessens. Haar zusje Nienke behaalde bij de benjamins ons eerste goud (het zal in de familiegenen zitten, zeker... Patricia & Tim). De tweede gouden plak van de dag werd behaald door benjamin Jelte Put en daar zal onze voorzitster ook heel blij mee geweest zijn.
Ook Julie Swinnen (foto) mocht verrassend op het hoogste podium klimmen bij de scholieren: Julie, lang geblesseerd, kwam dus terug langs de grote poort.
Iets minder verrassend was de overwinning van Lieve Palmans, nog aan het uitbollen na een keigoed zomerseizoen. Ze won haar wedstrijd met een straat voorsprong.
Zilver was er voor Dieuwke Claes en Inse Mandervelt. Brons ging naar Toon Weltens, Willem Kerstjens en Mathias Weltens. En dan hadden we nog 7 vierde en vijfde plaatsen.
Samengevat: 5 keer goud, 2 keer zilver en 3 keer brons. Daar teken ik voor bij alle volgende wedstrijden deze winter.
Dikke proficiat voor alle SACN-atleten.
Een fiere hoofdtrainer, Louis.