Teutenbosloop Witteberg 2019

In druilerige regen kwamen er toch een kleine 200 lopers opdagen voor deze openingswedstrijd van het 21ste Teutenbosloopcriterium. De organisatie was 'af': deze loopbelevenis werd dan ook op poten gezet door onze eigen club, in samenwerking met de gemeente Hamont-Achel!
De loper die het meeste applaus kreeg was ongetwijfeld de eenzame jeugdatleet (waarschijnlijk door het slechte weer en de concurrentie van de veldloop in Dilsen), die deelnam aan de inleidende 1000 m: tot op de streep werd hij begeleid door 400 m klappende handen!
Nog een vaststelling: als seingever merk je dat zelf meelopen leuker is dan langs de kant staan...
Na afloop kregen alle deelnemers nog een drankje of tomatensoep-met-balletjes aangeboden, zodat iedereen op een schappelijk (middag)uur weer naar huis kon. Op de foto herken je misschien clubgenoot Jean-Pierre Leijssen, die met de glimlach 12 km aflegde.
De volgende bosloop in dit criterium wordt georganiseerd door onze vrienden van KWB Boseind (de 'Boseindrunners') op  zondag 5 januari 2020 op de terreinen van SV Herkol in Herent-Pelt. Na de zware kerst- en nieuwjaarsdiners kun je je overtollige calorieën kwijtraken in de 3, 6, 9 of 12 km door bos en veld. Zie: www.boseindrun.be 

Sportieve groeten
Louis