Veldloop Dilsen 2019

Onder een grijze lucht en druilerige regen hebben onze 56 SACN-atleten alles overleefd! Voor de verandering was er eens geen eigen tentje aanwezig (niemand kon het tentje meenemen). Maar ook al was dat tentje daar geweest, het zou toch te klein geweest zijn voor onze 56 atleten en hun supporters! Onze deelnemers lieten het natuurlijk niet aan hun hart komen en de prestaties waren als vanouds!
Met maar liefst 9 podiumplaatsen en 2 overwinningen mogen we alweer niet klagen.
Bij de pupillen kregen we geen overwinnen, maar wel een 'vier-op-een-rij 'voor SACN. Zoals de beroemde Johan C. ooit zei: 'Elk nadeel hep ze voordeel!" Stan Bax (zie foto) bracht dit in praktijk door als derde te eindigen, zijn clubgenoten die normaal altijd voor hem zijn, eindigden nu achter hem.
Ook bij de wedstrijd voor scholieren en masters dames viel er iets moois te beleven: onze scholiere Julie Swinnen en master Lieve Palmans liepen samen de wedstrijd uit. Lieve speelde op het einde 'locomotief' en bezorgde zo Julie een mooie derde plaats.
Cadet Indy Lagarde heeft het begrepen: de aanval is nog altijd de beste verdediging. Halfweg dreef ze het tempo op, zodat ze alleen op kop kwam te zitten. Als dan niemand van de anderen het initiatief neemt om de achtervolging in te zetten, is de vogel gaan vliegen. Afwachten tot op de streep is nu voor Indy geen optie meer: hard lopen is de enige remedie. Als de anderen nog willen terugkeren, moeten ze nog harder lopen dan zij!
Ook in de slotwedstrijd van de dag hadden we een clubgenoot/trainer aan de slag: Piet Van Ham liep heel verdienstelijk zijn eerste 'test'-wedstrijd. Of het meegevallen is, kun je best aan hemzelf vragen.

Proficiat, atleten, trainers en supporters.
Maak er nog een mooi jaareinde van!
Louis