Kerstfeest 2019 SACN

's Namiddags (27 december) was het weer een leuke bedoening met zo'n 50 jeugdleden in de sporthal van de Grote Heide.
Ook op het 'avondfeest' zetten we weer een stapje vooruit: volgend jaar komen misschien wel de dames van de Moulin Rouge de Cancan dansen, bij wijze van intermezzo (als we die met ons budget kunnen betalen, tenminste). Maar nu was het ook al prima: proficiat voor onze eigen dansende en musicerende jeugd. De enige, echte kerstman was ook van de partij, alhoewel zijn arreslee moeilijk tot in Sint-Huibrechts-Lille geraakte wegens gebrek aan sneeuw.
Onze kampioenen werden allemaal (dus alle 70!) op het podium geroepen om hun beloning in ontvangst te nemen. Natuurlijk: waar er gewerkt wordt, gebeuren foutjes. Zo was bij de benjamins Loes Verhees (wedstrijdatleet) over het hoofd gezien. Dit konden we gelukkig ter plaatse rechtzetten.
Het podium was misschien iets te klein voor alle genomineerden voor de trofee van 'atleet van het jaar'. En zeggen dat we volgend jaar nog meer uitstekende prestaties verwachten. Misschien moeten we de normen een beetje verstrakken, maar daarover moet nog overlegd worden.
Alle genomineerden werden voorgesteld door onze speaker (Willy Molemans), bijgestaan door Daan Stevens die alles op de muur projecteerde. Ook hier gebeurde een foutje: Marina Pinxten behaalde ook nog zilver op het BK berglopen (W60). Sorry, Marina, dat hopen we hiermee recht te zetten.
De 'Atleet van het jaar' werd uiteindelijk Sasha Sijbers (op de foto met trainster Lieze Peeten): hij mocht de trofee in ontvangst nemen uit de handen van onze voorzitster Saskia Buntinx. Maar ook Lieve Palmans werd (letterlijk) in de bloemetjes gezet: zij leverde een knalprestatie op de Europese kampioenschappen voor masters in Venetië en behaalde brons in de veldloop. Voor het eerst in onze rijke clubgeschiedenis hadden we zo iemand op het podium op een Europees kampioenschap. Knap!
We mochten deze mooie avond afsluiten rond 22.30 u.

Bedankt, bestuur en helpers, voor het werk voor en achter de toog. Onze toekomst ziet er rooskleurig uit!
Louis