Teutenbosloop 2020

Ondanks de concurrentie van de LCC-veldloop in Lanaken én de gemeentelijke nieuwjaarsreceptie in Pelt, mochten de Boseindrunners (onderafdeling van KWB Boseind) een record van 335 lopers en loopsters verwelkomen op de Teutenbosloop in Herent (Pelt).
De Boseindrunners maken er een traditie van om de bospaadjes vooraf speciaal te 'prepareren' (lees: keren en harken), zodat iedereen comfortabel en ontspannen kan deelnemen. Bij aankomst wordt iedereen dan nog eens getrakteerd op water, fruit en soep. We zagen dan ook niets anders dan blije gezichten op de start- en aankomstplaats op de voetbalterreinen van SV Herkol. Ook heel wat SACN-truitjes figureren op de prachtige fotoreportage van Marc Faes (terug te vinden via de Internetgazet/Pelt).
De Teutenbosloop is een vrije jogging: je kiest zelf je afstand (3-6-9-12 km) en je eigen looptempo, er wordt geen uitslag gemaakt. Tegen de middag is iedereen weer thuis en om 13 u hadden de ijverige Boseindrunners alles ook weer opgeruimd. 335 sportievelingen hebben zo het nieuwe jaar op een gezonde manier ingezet.
De volgende Teutenbosloop vindt plaats op zondagvoormiddag 19 januari aan De Soeverein in Lommel.

Willy Molemans