Coronadagboek Louis 2

17 maart: de normen worden verscherpt. Bijvoorbeeld: wie in St.-Niklaas met meer dan drie personen buiten is, wordt beboet. Alleen sporten is nog toegestaan!
Je mag in principe alleen nog met de kaart betalen. Bij de bakker moeten alle wachtenden buiten blijven, pas als er iemand buiten komt, mag er een andere naar binnen. Afstand houden en handen wassen is het parool! Liefst binnen blijven (thuis), zodat je verblijft in een hechte 'familiebubbel'. En de voorspelling is dat deze situatie nog lang gaat duren, maar wat is 'lang'? Niemand die het weet...
Gisteren ook een uurtje gelopen in de bossen: prachtig weertje, een graadje of 16. Ook nog een fanatieke trainer gesproken, die is ook gestopt met training geven. Waarom nog trainen als de grote wedstrijden dit jaar waarschijnlijk toch niet doorgaan? De Europese en wereldkampioenschappen en ook de Olympische Spelen vallen weg.
Raar, maar bij het minste ongemak dat je voelt, denk je aan het ergste. 's Morgens opstaan met een beetje hoofdpijn, als je maar denkt dat je een lichte koorts zou kunnen hebben, enz. Het kan ook het gevolg zijn van een licht katertje na dat wijntje van gisteravond...

19 maart: Oeps, gisteren goed in de fout gegaan! Nieuwe Belgische maatregel: reizen naar het buitenland is verboden! Gisteren, bij mijn duurloopje, vertrokken in het buitenland (wist ik veel) en meer dan een uur genoten van het Leenderbos (Nederland) met een heerlijke 18°C. Veel 'Hollanders' tegengekomen met hun hond, daar was het coronavirus blijkbaar nog niet uitgebroken. Ook alle winkels waren daar open.
In Italië zijn er vandaag 500 mensen gestorven op één dag. Zelfs Donald en Boris beginnen het nu te snappen...

20 maart: we moesten niet hamsteren, er was van alles genoeg! Ben gaan winkelen: alle melk, pampers en wc-papier waren op!? Vandaag was het droog, maar een stuk kouder (10°C, maar dus ideaal loopweertje). Weer het Leenderbos ingetrokken vanuit België. Waar loopt de grens precies in het bos? Ook bij onze noorderburen begint het door te dringen dat veel volk op een hoop geen goed idee is.

21 maart: 800 doden op één dag in Italië...

22 maart: de grenzen in Hamont worden hermetisch afgesloten, er duiken overal blokkades op, ook op de kleinere grensovergangen.
Ik dacht te gaan lopen vanaf de Achelse Kluis, maar ik moet eerst kijken of ik er wel kan geraken met die blokkades. Het is weer prachtig weer: azuurblauwe lucht, een graadje of 10, maar een heel koude wind. Lekker gelopen in België (anderhalf uur). Nederland is hermetisch afgesloten met alle materialen die in de depots van Hamont te vinden waren: alle soorten betonblokken, nadars, Friese ruiters, dodendraad en alle soorten lint en verbodsborden. Zelfs de kleinste zandpaadjes waar je eventueel met een autootje door zou kunnen,  zijn gebarricadeerd. Alleen de militairen ontbreken nog! Alhoewel: politiebusjes rijden voortdurend met zwaailichten alle blokkades af. Gezien: waarschijnlijk Nederlanders die clandestien in België waren, kunnen er ook niet meer uit!

23 maart: 178 coronadoden in België, 356 coronadoden in Nederland, maar daar blijven de winkels gewoon open! Ze snappen het nog altijd niet, economische belangen gaan nog altijd voor! Nu pas verbieden ze bijeenkomsten. Maar 100 personen mogen nog altijd samenkomen als ze 1,5 meter van elkaar verwijderd blijven (begrafenissen, huwelijken, enz.) Winkels en markten blijven open.
7500 doden in Italië en wereldwijd zijn er nu meer dan 22000 doden...

Louis