Dagboek Louis 10

12 april (Pasen): paaseitjes rapen, natuurlijk. Bij mij zijn de klokken van Rome wel langs gevlogen en ze hebben hier en daar ook een chocoladen paashaas gedropt.
Weer een prachtige zomerdag, te mooi om binnen te blijven zitten. Maar we mogen alleen bewegend buitenkomen. Amaai, wat waren er plotseling veel fietsers, dit was zeker geen aanrader op de smalle fietspaden. Alle fietsers van gisteren hebben een verhoogd risico om het virus tegengekomen te zijn op de smalle fietspaden. Zelf heb ik 33 km gefietst en de fietspaden vermeden.
Gelezen:
Columnist 'Het Nieuwsblad': "Dit virus is erg, ik word zo mogelijk nog banger als ik zie en hoor welke onzin die roodgedaste clown in Washington uitkraamt."
Maar: hij was niet alleen. Ook in Wit-Rusland en Brazilië (toch geen kleine landjes) ontkenden de leiders dat het bestaat, het was 'een mythe van de media'. Nu worden ook de populistische leiders die corona eerst afdeden als een complot ingehaald door de feiten en tot de orde geroepen door hun eigen volk.

Weer een 'recordje' voor België: 327 doden op één dag. Hiermee wordt België het 7de meest getroffen land in de wereld (3346 overlijdens). We steken het grote China voorbij (3219 doden). De USA is nu het meest getroffen land in de wereld: 20 506 doden.

Krantenkop: "Ik vrees dat de grenzen in de zomer dicht blijven" Spanje meldt 510 nieuwe sterfgevallen, het laagste aantal in 19 dagen.

Cijfers wereldwijd: er wordt geschat dat, als de wereld hetzelfde telsysteem zou hanteren als België, de cijfers bijna verdubbeld mogen worden! Wij in België tellen alles: ziekenhuisdoden, niet-ziekenhuisdoden, rusthuisdoden, doden met waarschijnlijke virussymptomen (getest of niet). In Nederland hebben ze 2680 doden en in België 3346. Maar als we met hetzelfde systeem zouden tellen als in Nederland, dat hebben we 'maar' 1946 coronadoden. En als de Nederlanders zo zouden tellen als de Belgen, dan zouden ze nu met meer dan 5000 coronadoden zitten.

En dan zijn er nog altijd mensen die denken dat de maatregelen niet voor hun bedoeld zijn: 'een tuinfeestje moet kunnen'. En dan zijn er nog altijd asocialen die spugen en hoesten naar politie en hulpverleners en dat 'normaal' vinden. En dan zijn er nog altijd asocialen die iedere aanleiding aangrijpen om rellen te schoppen en hiervoor oproepen verzenden naar hun soortgenoten via sociale media.

Wordt vervolgd...