Dagboek Louis 11

13 april: voor het eerst in drie weken weer een beetje regen en temperaturen die normaal zijn voor de tijd van het jaar. Raar, ik heb bijna geen tijd op overschot:
8 u: opstaan
9 u: gegeten en afgewassen
9.30 u: geschoren, gedoucht en naar de winkel
10 u: drie ramen gewassen (binnen en buiten)
11 u: een uurtje met Antje (petekind, 1,5 jaar) gespeeld en op de computer naar Bing, Bumba en Maya de bij gekeken! Bij mooi weer in de tuin gespeeld.
12 u: warm eten en afwassen
13 u: dagboek voor web gekeken en bijgewerkt
14 u: rondje gaan lopen
16 u: krant gelezen en nog met Antje gespeeld
17 u: dagelijkse kruiswoordpuzzels opgelost
18 u: avondeten
19 u: dagelijks tv-nieuws gekeken
20 u: Antje gaat slapen, rust in huis! Dan meestal boek lezen met wijntje erbij.
23.59 u: naar bed.

De opnames in ziekenhuizen in België dalen, maar alle mensen met het virus die geen koorts hebben en zonder veel problemen blijven ademen wordt aangeraden om thuis uit te zieken. Wie zwaarlijvig is maakt meer kans om te sterven aan corona, merken artsen op intensieve zorgen op. Met mijn 59 kilootjes hoef ik daar niet bang voor te zijn!
Voor de zekerheid toch maar even gaan lopen: 8 x (1000 m lopen + 200 m wandelen). Mooi, maar frisse noorderwind.

14 april: als het nog lang gaat duren, zie ik er binnenkort hetzelfde uit als toen ik twintig was, d.w.z. met schouderlang haar!
Morgen weten we meer over hoe de rest van ons leven er uit gaat zien!
Rondje gaan fietsen, Nederlanders betrapt die met de fiets tussen de bomen van het bos door aan het sleuren waren om toch in België te geraken. Waar zit hun verstand?
Waar ik nu echt bang van word: dat leiders (ook van grote naties) door de coronacrisis proberen om onbeperkt volmachten te krijgen! Vroeger stopten ze dergelijke mensen in een gesticht, zoals degenen die zich Napoleon waanden.
Statistieken: 
- doden wereldwijd: 127 000
- USA: 26 000
- Italië: 22 000
- Spanje: 19 000
- België staat in de top zeven met 4400 coronadoden.
Positief is wel dat in de meeste Europese landen we schijnbaar over de piek heen zijn en de ziekenhuisopnames en het aantal doden gelijk blijven of ietsje dalen.

Wordt vervolgd...