Dagboek Louis 14

19 april: grijze, koudere dag vandaag, echt zo'n dag om een mondmasker te maken...
België: het aantal ziekenhuisopnames stabiliseert, maar blijft vrij hoog. Het aantal patiënten op IC daalt ook. Er worden steeds meer patiënten ontslagen uit het ziekenhuis en het aantal coronadoden (per dag) daalt ook.
Van de in totaal 5683 doden overleed 47 % in het ziekenhuis, 51 % in een woonzorgcentrum, 0,4 % thuis en 0,4 % op een andere plaats. De sterfgevallen in het ziekenhuis zijn allemaal bevestigde gevallen. De sterfgevallen in de woonzorgcentra zijn zowel bevestigde (4,1 %) als vermoedelijke (96 %!) gevallen. Maar: het aantal bevestigde besmette personen in ons land blijft nu stabiel, hoewel het er nog altijd heel veel zijn. Hou dus vol en volg de algemene maatregelen op, zorg goed voor jezelf en voor anderen.

20 april: weer een heel mooie dag achter glas met een hemelsblauwe lucht zonder één enkel wolkje. Als je buitenkomt is er wel een koude wind. Echt een mooi loopweertje, het geplande uurtje werd weer 1 u 30'. Lopen met een maskertje, hoe zou dat zijn?
Vandaag bericht gekregen dat het Olimpic-criterium dit jaar in de koelkast wordt gezet. De eventueel geplande wedstrijden voor dit seizoen gaan wel door (als er überhaupt nog meetings doorgaan dit seizoen!)

Wordt Zweden straks het nieuwe Italië, met uitpuilende ziekenhuizen? De gemoederen daarover laaien hoog op, nu het dodental stijgt en het land nog steeds geen strenge maatregelen uitvaardigde: cafés en restaurants zijn er nog altijd open. "Het is een mythe dat het leven doorgaat als normaal", countert de Zweedse premier Stefan Löfven de felle kritiek. Tot nu toe in Zweden 14500 besmettingen en 1500 coronadoden. België: 40 000 bevestigde besmettingen en 5828 coronadoden (vermoedelijk).

Krantenkoppen:
"Tsjechische president wil grenzen jaar gesloten houden"
"Nu meer dan 100 000 doden in Europa"
"Dodental door coronavirus in VS boven 40 000"
In de VS zijn al meer dan 40 000 mensen aan het coronavirus overleden, meldt de vermaarde John Hopkins-Universiteit. Op 24 uur zijn er 1209 overlijdens bijgekomen. John Hopkins gewaagt van 40 500 sterfgevallen. Pas donderdag overschreden de VS de kaap van de 30 000 dodelijke slachtoffers. De VS zijn dus het land waar de epidemie het snelst van al uitdijt. Volgens de universiteit zijn er al zeker 742 442 besmettingen.

Als ik zo op de websites van andere atletiekclubs kijk, zijn wij de enige met een 'levende' website. De andere websites zijn maanden geleden al 'gestorven' (stilgevallen).

Wordt vervolgd...