Dagboek Louis 15

22 april: de USA overschrijdt de grens van 45 000 doden en telt nog altijd meer dan 1800 coronadoden per dag. Wereldwijd wordt de grens van 178 000 doden overschreden. In de UK nog altijd meer dan 800 coronadoden per dag en in Spanje meer dan 400 doden per dag.
Op deze mooie zomerdag versoepelen bijna alle Europese landen hun maatregelen, onmiddellijk of vanaf begin mei. Hier en daar worden echter de puntjes op de i gezet, daar waar de mensen het niet zo nauw nemen.
Nederland
Kinderen en jongeren mogen vanaf 29 april georganiseerd buiten sporten onder begeleiding. Daar zijn ze blij mee! Er mogen wel geen (officiële) wedstrijden worden gespeeld. Kinderen tot en met 12 jaar kunnen samen, onder begeleiding, buiten sporten. Jongeren van 13 tot en met 18 jaar mogen onder begeleiding buiten sporten met elkaar, maar dan wel met 1,5 meter afstand ertussen!!!

En wie zijn de begeleiders/trainers die dat mogen organiseren? Moeten die ook 1,5 meter van de atleten blijven? En hoe doen ze dat dan? Wat met "oudere" trainers? 'Oud' is relatief, dat weet ik wel, maar toch! En bij een tekort aan trainers: hoe groot mogen de groepen zijn? Bij beperkte groepen, hoe selecteren? Wie is verantwoordelijk ingeval van besmetting op training?
Dus: nog veel vragen, ook als deze maatregel in België ingevoerd wordt.

In België is de regel op dit moment: alleen de topsporters die al geplaatst zijn of een reële kans maken om zich nog te plaatsen voor Tokio, kunnen van sportaccommodaties gebruik blijven maken. Dus bij SACN is dat maar 5 % van onze atleten! En de anderen (nog) niet. Het is nu afwachten tot 29 april wat de maatregelen bij ons worden...

Weer een prachtig loopweertje, wanneer is het eigenlijk geen prachtig loopweertje? Ik ben een dik uurtje (1 u 24') de Hamontse bossen ingetrokken!

Wordt vervolgd...