Dagboek Louis 19

1 mei: krantenkoppen van vandaag:
- "Bewegen als medicijn: 'Preventie redt veel meer levens dan intensieve zorg'"
- "VS-president Trump spreekt eigen inlichtingendiensten tegen: 'Ik zag bewijs dat coronavirus uit Chinees lab komt'"
- "Opnieuw 2000 doden gemeld in één dag tijd in Verenigde Staten" (USA overschrijdt nu de 65 000 doden!)
- "Oostenrijkers mogen zich weer 'vrij' bewegen"

2 mei: de dalende trend zet zich verder in België. Trump hoopt dat aantal doden in de VS onder de 100 000 blijft. Begin deze week schatte Trump dat de VS 65 000 tot 70 000 doden zou tellen.

3 mei: vanmorgen nog een uurtje gaan lopen in de bossen, maandag mag het weer op de piste! Een verplaatsing met de wagen is vanaf maandag weer toegelaten: je mag de wagen nemen naar een andere locatie om daar te gaan sporten in de buitenlucht. Het valt wel op dat er veel mountainbikers in het bos aan het rijden zijn. Dat kun je zien aan de talrijke paadjes die ze gevormd hebben in de bossen.
Krantenkoppen:
- "79 nieuwe overlijdens in België, minder dan 100 hospitalisaties, het gaat de goede kant op!"
- "Recordaantal nieuwe besmettingen in Rusland: 10 700 op één dag" (in totaal tot nu toe: 146 000)
- "166 nieuwe sterfgevallen in Frankrijk, noodtoestand verlengd tot 24 juli"

4 mei: de grenzen met Nederland blijven gesloten tot minstens 8 juni. Het dodental wereldwijd overschrijdt de 250 000 coronadoden. Brazilië is 'fors in opmars' met 7051 coronadoden.
Vandaag voor het eerst mondmaskers gekocht (6 euro/stuk) en uitgeprobeerd. Meteen besloten: alleen als het echt moet! Aan de toren bij de piste pictogrammen gaan ophangen en venster gewassen. Zes atleten aan het werk gezien, solo of met zijn tweetjes. Sasha, die aan het speerwerpen was, van het veld gehaald: de atletiekpiste mogen we gebruiken, maar het grasveld niet!

Wordt vervolgd...