Dagboek Louis 20

5 mei: crèches: ik heb iemand gesproken die een kindercrèche uitbaat. De verzorgsters zouden ook allemaal een mondmasker moeten dragen, maar dat blijkt in de praktijk niet haalbaar. De kinderen moeten je mond zien bewegen, met een mondmasker op weten ze niet waar het geluid vandaan komt en als je een kindje vastpakt is het eerste waar het naar grijpt... het mondmasker!
Prachtig loopweertje vandaag, dus heb ik 35 km gefietst!

6 mei: vandaag weten we meer of niet? Benieuwd hoe ons leven er voortaan uit zal zien.
Beslissing: het enige dat ons sportief aanbelangt, is dat er geen wedstrijden zullen zijn tot en met 31 juli! Je hoeft echt niet veel fantasie te hebben om te besluiten dat we het dit seizoen wel kunnen schudden, wat wedstrijden betreft. Denk aan de 1,5 meter-maatregel!
11 of 18 mei weten we weer meer, of niet?

In de voormiddag een uurtje op de piste gaan trainen, heerlijk weertje: azuurblauwe lucht, prachtig en vooral (te) rustig. Je kunt de vogeltjes horen fluiten!

Krantenkop:
"Dodentol in Spanje stijgt weer sneller: wordt noodtoestand verlengd?"

7 mei: we leven toch in een echt 'apenland'. Niets kan geheim blijven, een paar dagen je mond houden is al een probleem, ondanks alle op voorhand gemaakte afspraken over de lekken. Bijna iedereen wil in het zonnetje staan.
Regering of geen regering: de meeste politici zijn met zichzelf bezig in de plaats van met de bevolking van de vier stukjes land die ze 'België' noemen.

Toch maar mondmasker laten maken, als deel van onze clubuitrusting. Heel gemakkelijk: gewoon iemand vragen die zelf kleedjes maakt, of ze het voor jou wil fabriceren...

Wordt vervolgd...