Dagboek Louis 23

17 mei: je krijgt het weer dat je verdient! Ik ben dan ook de laatste maanden heel braaf geweest! Talloze zomerdagen met azuurblauwe lucht, haast geen regen, zijn al voorbijgekomen. Ook vandaag alweer een droomweertje met een graadje of 20 onder een wolkeloze hemel. Ik kan me voorstellen dat de landbouwers het heel anders bekijken. Als ik door de bossen loop (vandaag weer 12 kilometerkes) kom ik veel 'woestijn' tegen om doorheen te ploeteren!

18 mei: wij, Belgen, hebben nog geld zat. Zo kunnen de Belgische regeringen zich nog bezighouden met een illegaal ingevoerd katje (net alsof ze niets anders te doen hebben).

19 mei: als het zo doorgaat, dan is het coronavirus binnenkort verleden tijd. Kijk maar naar de statistieken! Maar dat hangt natuurlijk af van hoe je de info inkleurt: dat kan heel positief zijn of juist negatief, en dat met dezelfde cijfers.
Ik ben een positieveling van nature en toch zie ik het niet direct rooskleurig in, niet op korte en ook niet op langere termijn. Niet dat ik zo een knuffelaar ben, maar toch!
Niettemin zie ik een beetje hoop dat ik dit jaar nog eens naar Italië kan gaan. Als dat niet lukt, is het maar zo, geen man overboord.
Vandaag weer een dikke 10 km door het mulle woestijnzand geploegd. Omdat ik een goeie dag had, 2 km lang harder dan 12 km/u!

20 mei: vandaag naar de autokeuring geweest. Alleen het autootje mocht binnen, ikzelf niet! Gelukkig was het mooi weer, anders stonden we daar met zijn allen in de regen te koekeloeren!

Krantentitels:
- "Recordaantal nieuwe sterfgevallen in Rusland"
- "Spanje, Italië, Frankrijk en UK zitten allemaal boven de 30 000 doden tot nu toe"
- "USA overschrijdt de 90 000 coronadoden"
- "Vele ontwikkelingslanden tellen hun doden niet, wegens geen structuur en plaats in de enkele ziekenhuizen"
- "Trump vindt hoog aantal besmettingen 'eervol'"
- "Voor het eerst meer dan 1000 doden op 24 uur in Brazilië"
- "Wereldwijd meer dan 4,8 miljoen besmettingen en meer dan 320 000 doden"
- "'Bijzonder zorgwekkend': aantal besmettingen met coronavirus stijgt exponentieel in grote Afrikaanse landen"

We zijn nog bezig met de bankencrisis, nu hebben we de coronacrisis en daar komt de volgende al aan: "tekort aan water in België". Iedereen vindt het maar normaal dat er water uit de kraan komt, dat is immers vanzelfsprekend. Maar nu is niets meer vanzelfsprekend! (Foto: Waterforum).
De natuur wint opnieuw terrein: nu kom je om de haverklap een wolf tegen, in de steden stikt het van de vossen, hier en daar zie je everzwijnen, herten en wilde geiten in de stad. Bij mij, 300 m van mijn huis, stroomt een beek. Nog nooit heb ik daar visjes in gezien, wel kikkers gehoord en kleine visjes zullen er zeker ook ingezeten hebben  (of inzitten), maar vandaag zag ik in die beek (2 m breed, 30 cm diep) een vis van wel zeker 30 cm (volgens mij was het een forel), zomaar in 'mijn' beekje!

Wordt vervolgd...