Dagboek Louis 24

22 mei: de natuur wint snel terrein. Verleden week heb ik gelezen dat Lommel met een rattenplaag te kampen heeft en dat ze daar de rattenvanger van Hamelen onder het stof vandaan hebben moeten halen! Maar vandaag zag ik een heel dikke, grote rat zomaar over het marktplein kuieren in Hamont! En dat bedoel ik letterlijk.
Nog 11 nachtjes slapen en dan kunnen we weer trainen in clubverband. Niet iedereen, maar het is een begin!
Krantenkoppen:
- "600 medewerkers van Nederlands slachthuis twee weken in quarantaine"
- "Meer dan 20 000 doden in Brazilië"
- "Groot-Brittannië gaat grens sluiten"

23 mei: die politiekers toch! Gisteravond hebben ze beslist en op alle media bekendgemaakt hoe goed ze wel niet zijn. De afspraak was nochtans om op 8 juni te evalueren, maar ja, wat is een afspraak voor een politicus die zichzelf graag in het zonnetje zet.
Alle scholen gaan dus open, met enkele beperkingetjes, maar dat moeten de scholen zelf maar oplossen. Alle jeugdkampen mogen doorgaan, met 50 deelnemers. Met 400 deelnemers is het ook geen probleem, als je de kampplaats maar verdeelt in groepen van 50!! En dan in heel kleine lettertjes: Deze maatregelen moeten nog goedgekeurd worden door de nationale veiligheidsraad!
Om te bekomen van bovenstaande nonsens heb ik toch maar een rondje van 11 km losgelopen: heerlijk door onze mooie natuur.

Wordt vervolgd...