Spek

Beste mede-SACN'ers, hier weer een beetje raad van tante Kaat!


Het ziet ernaar uit dat de meesten onder ons waarschijnlijk tot 2 januari 2021 niet meer in clubverband mogen trainen. Dat betekent twee maanden, inclusief de feestdagen. En daar zit meteen het probleem: lekker eten en drinken (dus: speklaagje na speklaagje opbouwen) en, anders dan tijdens de eerste lockdown, het weer nodigt nu niet echt uit om veel buiten te komen.
Een feit: als je gedurende een jaar speklaagjes hebt opgebouwd, dan duurt het dubbel zo lang om die er weer af te krijgen. En alleen als je op je voeding en drankgebruik let en voldoende beweegt, natuurlijk.
Dus raad ik aan om de komende maanden (eigenlijk: altijd!) om de andere dag bewust te bewegen. Dat wil niet noodzakelijk zeggen: lopen. Lopen mag, natuurlijk, maar het hoeft niet snel te zijn. Ook wandelen kan in deze moeilijke tijden: 3 uur wandelen staat gelijk met 1 uur joggen.
Of doe zoals ik: een combinatie van beide. Bijvoorbeeld 5 minuutjes joggen en dan 5 minuutjes wandelen. En dit een uurtje volhouden: heel ontspannend!

Groetjes en.. hou het gezond.
Louis