Coronatraining SACN

Zou de aarde dan toch aan het opwarmen zijn? Op maandag (15/02) lag er nog een laag van 10 cm sneeuw en ijs op de piste en het grasveld in Dommelhof. Ook de weg naar het park was één lange water- en ijsbaan. Je moest in het park van de ene naar de andere ijsplas schaatsen. In de nacht van zondag op maandag vroor het nog tot -10°C. En dus werd de dinsdagtraining afgelast, wegens 'onverantwoord'.
Maar toen ik dinsdagmorgen de gordijnen opentrok, waren sneeuw en ijs verdwenen. Voor de zekerheid ben ik toch maar even naar Dommelhof gereden en ja: alle ijs was gesmolten als sneeuw voor de zon. Om 12 u was het al +10°C! Eventjes 20° verschil op 24 u tijd, dat is niet meer normaal.
En dus heb ik alle trainers weer opgetrommeld om 's avonds toch training te komen geven. Om 18 u kwamen bijna alle verwachte atleten (een 40-tal) opdagen en ze werden snel in bubbeltjes verdeeld. We werden bij wet verplicht om bubbeltjes van maximaal 10 personen te vormen, van kangoeroe tot en met junior.
En dat verliep perfect: bij de jeugdlopers 3 bubbels, vanaf cadet tot junior 1 bubbel met trainer en een bubbeltje van 2 zonder trainer. En dan ook nog een bubbeltje van 2 seniors/masters zonder trainer. Er waren vier trainers gepland en dat kwam perfect uit.
Toch heb ik minstens 9 trainers gezien: ze kwamen kijken of alles goed verliep of gingen zelf even lopen. Van motivatie gesproken!
Hoofdtrainer SACN
Louis