PK polsstok 2021 SACN

We hebben er echt wel het maximale uitgehaald!
Wegens een onweer werd de wedstrijd meteen een uur uitgesteld. Ook had zich ondertussen al een tiental atleten (van de 30 ingeschrevenen) afgemeld, vooral zij die van ver moesten komen. Maar uiteindelijk konden de deelnemers zich toch opnieuw opwarmen. Het bleef nu droog, maar de polsstokmat bleef natuurlijk wel kletsnat. Een vader merkte op 'dat het vandaag zeker geen recordweer was', maar dat weet je natuurlijk nooit echt zeker op voorhand.
Want... onze twee SACN-polsstokkers verbeterden elk hun PR: Daan Van Selst sprong 2,85 m (10de beste jaarprestatie in België) en werd hiermee zelfs Limburgs kampioen. Op elke hoogte ging hij er van de eerste keer over, met technisch mooi uitgevoerde sprongen én soms met sprongen die meer 'acrobatisch' waren.
De prestaties van Kyani Joosten gaan de laatste tijd in stijgende lijn. Ook zij ging, na vier vlekkeloze sprongen, naar een nieuw PR: 3,15 m! Daarna werd de lat op 3,25 m gelegd, wat meteen een Limburgs record zou betekenen. Kyani probeerde het met een SACN-stok van 3,75 m, ze had aan de bovenkant van de stok nog altijd 20 cm speling. Twee latoverschrijdingen waren nipt. Had de lat op 3,20 m gelegen, dan was ze er zeker overgegaan, maar als eerstejaarscadet heeft ze nog alle tijd om dat record te pakken. Natuurlijk werd ze wel duidelijk Limburgs kampioen. En met haar 3,15 m legde ze ook beslag op de beste jaarprestatie van het seizoen 2020-2021.

Een teken aan de wand: in totaal deden slechts vier Limburgse atleten mee aan deze kampioenschappen (incl. de SACN-atleten!).
Proficiat, jullie hebben duidelijk laten zien dat we de besten zijn in Limburg.
Hoofdtrainer SACN
Louis