Veldloop Lanaken

Met 43 atleten waren we present in Lanaken. En dat nog wel vlak na Nieuwjaar, dus er waren er enkelen die achteraf nog naar een nieuwjaarsborrel moesten.
Maar we waren er wel en de prestaties knalden er weer op los: twee keer een dubbel podium: Lieve Palmans (1ste) en Frieda Hendrikx (2de), Suzy Tijskens (2de) en Liesbeth Tessens (3de). De andere podiumplaatsen werden behaald door: Toon Weltens (BEN, goud), Indy Lagarde (MIN, zilver) en K-D Kooij (SCH, brons). Van een geslaagd begin van 2019 gesproken!
Enkele merkwaardigheden:
- Jan Sleurs (MAS +70) liet na 100 m de rest 300 m voorsprong nemen, kwestie van hen ook eens de kans te geven op een goede uitslag. Dat hij stopte om zijn spike weer aan te doen (die was in de modder blijven steken), was maar een detail.
- Frieda Hendrikx (MAS +65) is dan toch een spurtster: voor het eerst klopte ze de veelvoudige winnares in haar categorie in de laatste meters.
- Eindelijk nog eens een echte veldloop met de daarbij behorende plakkerige leem en modder, iedereen heeft ervan 'genoten'...

We staan natuurlijk goed geklasseerd in de LCC-klassementen, want we zijn overal met zo'n 40 atleten aanwezig. Op dit ogenblik prijken de volgende atleten op de eerste plaats in het voorlopige klassement: Mien Vliegen, Toon Weltens(zie foto), Suzy Tijskens, Lieve Palmans en Frieda Hendrikx.