Dommelloop SACN 2021

Ik ben dan wel doorgaans optimistisch, maar toch: dit succes had ik echt niet verwacht! Maar liefst 138 SACN-leden hadden zich ingeschreven voor onze Dommelloop op het bekende, prachtige parcours in het Dommelhofpark. Als je dan weet dat we momenteel met 235 aangesloten leden zijn, dan is dit op zichzelf al een topprestatie. Het wil ook zeggen dat alvast onze eigen atleten helemaal mee zijn met het systeem van de voorinschrijvingen.
Twee dagen werd er gewerkt aan het in orde brengen van het parcours en de dag zelf (zondag) werd de infrastructuur (tenten) opgebouwd. We waren helemaal klaar om de 600 vooringeschreven lopers en loopsters te verwelkomen.

En het was er knal op! Ondanks corona werd deze editie een van de meest succesvolle veldlopen uit onze clubgeschiedenis. 's Morgens om 8 u begon de opbouw en om 17.59 u (!) trokken we de poort dicht: alles netjes opgeruimd! Wij danken dan ook de talrijke helpers: vele handen maken het werk licht.
De 'covid-controle' aan de twee toegangen verliep erg vlot, al was het vooraf een beetje koffiedikkijken. Zowat iedereen begreep dat je je moest houden aan de coronaregels en dus had ook bijna iedereen een mondmasker op. Dat maakte het soms wel wat moeilijker om goede bekenden te herkennen... Op deze mooie en droge veldloop mochten we zo een kleine duizend toeschouwers verwelkomen. En SACN vestigde een record met 137 eigen atleten die aan de start verschenen. Ook sportief gezien genoten we van een SACN-topprestatie: 3 keer goud, 4 keer zilver en 5 keer brons!
Een opmerking van een toeschouwer: "Ik wilde dat mijn dochter bij jullie kon komen trainen, jammer genoeg is de afstand wat te ver!" Dit om maar te zeggen dat we heel goed bezig zijn, ook andere clubs merken dat op.

Nogmaals mijn hartelijke dank aan alle helpers en trainers. En een dikke proficiat aan alle SACN-deelnemers.
Hoofdtrainer SACN
Louis