Laurens Vanderlinden SACN 2022

Als je kijkt naar het aantal deelnemers was SACN de 3de best vertegenwoordigde club in deze kampioenschappen: AVT (93 deelnemers) en Looise (91 deelnemers) gingen ons voor, maar met 81 SACN'ers waren we eervol derde. Procentueel zijn we (natuurlijk) de succesvolste club: bij AVT deed 15 % van de aangesloten leden (643) mee en bij Looi 21 % (van de 422 leden). SACN mocht 31 % van onze leden (269) verwelkomen. Zo was eigenlijk de eerste prijs voor ons al binnen nog voor het startschot gegeven werd.
Helaas kon ik zelf niet aanwezig zijn doordat ik op zaterdag 15/01 in quarantaine ben geraakt. Ik was trouwens zeker niet de enige, kijk maar naar de afzeggingen op het laatste moment!
Maar niet getreurd, deze zondag 'zonder publiek' werd voor SACN een succes over de hele lijn.
Bij de pupillen jongens hadden we al meteen onze eerste Limburgse kampioen te pakken: Tuur Verheyen was de beste! En zo hadden we meteen ook ons eerste clubklassement binnen, een beter begin was niet mogelijk.
Na een spannende spurt werd Lander Loomans ook Limburgs kampioen (miniemen jongens). En ook bij de masters (dames) mochten we twee nieuwe kampioenen huldigen: Frieda Hendrikx (W65) en Mia Palmans (W70). De mannen wilden niet onderdoen: Jan Sleurs werd Limburgs kampioen (M70) en collega-trainer Johan Stinckens eindigde in zijn spoor op de tweede plaats.
De zesde Limburgse titel ging naar Suzy Tijskens (W45). Een paar dagen eerder vertelde ze me nog dat ze... voor de tweede plaats ging.
En dan moesten de seniors nog komen. Laurens Vanderlinden (zie foto) bezorgde ons hier de 7de gouden medaille. Het is al lang geleden dat er nog eens een senior van SACN op het podium stond bij deze provinciale kampioenschappen. Meer nog: SACN veroverde hier ook het clubklassement met Laurens, Jorne Vanherck en Jasper Philippe.
We sloten deze mooie sportdag af met 8 Limburgse titels, want Zjef Ceunen toonde zich de beste bij de juniors!

Volgende atleten behaalden zilver:
Nienke Stessens (PUP), Witse Vandeweyer (CAD), Margot Swinnen (W55) en Johan Stinckens (M70).
En brons was er voor:
Ruud Mennen (PUP), Mien Vliegen (MIN), Indy Lagarde (SCHOL) en Elianthe Didden (W65).

Bedankt, atleten en trainers, voor deze prima prestaties!
Ook degenen die niet op het podium stonden: fijn dat jullie onze clubkleuren hebben laten zien.

Hoofdtrainer SACN
Louis