Sahara City Run 2018

We startten met 1500 lopers in Lommel, onder wie veel SACN'ers en ook één loper die de weg kwijt was...
?Raar maar waar, ondergetekende startte samen met de massa. Dat kon toch niet mislopen, zeker? De 10 en 15 km-lopers vertrokken samen in het centrum van Lommel. Toen ik onderweg plots snellere atleten uit een zijpad zag komen, zo rond de 5 km, dacht ik: "Waar komen die vandaan?" Ik was bezig aan de 15 km (dacht ik, want daar had ik mij toch voor ingeschreven), maar op een bepaald ogenblik stond '11 km' aangegeven, terwijl ik volgens mijn horloge nog maar 8 km gelopen had. Dus er klopte ergens iets niet. Was de organisatie fout, of waren het de andere 15 km-lopers die het noorden kwijt waren of... was ik het? Blijkbaar, dat is tenminste mijn vermoeden, hadden de 15 km-lopers ergens in het begin een extra lusje gemaakt en die afslag had ik niet gezien. Ik was niet alleen, maar de anderen hadden per toeval wel de juiste afslag gevolgd.
?Wat nu gedaan? Ik had betaald voor 15 km en dus zou ik ook 15 km lopen! Dan maar terug gelopen, tegen de stroom in, om nog wat extra kilometers te verzamelen. Je kunt wel raden dat talloze atleten me toeriepen dat ik de verkeerde richting uitliep! Maar op de streep bleek dat ik als enige 15 200 m gelopen had, alle anderen zaten onder de 15 km!
?Proficiat aan alle SACN-deelnemers, het was een leuke bende.
Louis
?P.S. Laat je niet afschrikken door de bijgevoegde foto. De Lommelse Sahara is net iets minder afschrikwekkend dan de echte!