Jeugddag Gent 2019

Op zaterdag 16 maart, om 6.30 u 's morgens, stapten 40 atleten van SACN de bus op, richting topsporthal in Gent. De reden? De jaarlijkse VAL-dag. Dit jaar ging het om een feesteditie, want deze dag werd voor de 30ste keer georganiseerd.
Om 9.30 u werd het feest op gang geschoten: bijna 1400 kinderen, uit alle hoeken van ons landje, volgden netjes hun schema en begonnen aan een lange reeks van opdrachten met als thema: feest'. Zo moesten er bijvoorbeeld taartjes over 60 m vervoerd worden, moest er 4 x 200 m estafette gelopen worden met een feesthoedje op het hoofd, in veel te grote clownschoenen moesten ze een rondje rennen en er was ook een reuze 'twister'.
Na elke drie opdrachtjes troepten we samen in de SACN-corner om wat te drinken, te snoepen of toch ook stiekem even te kijken hoe de andere clubs het ervan afbrachten. Aan het einde van de dag deden we nog lekker mee aan een poging om het Belgische record 'polonaisedansen' te verbreken. We kwamen een paar tientallen deelnemers tekort, maar dat kon de pret niet bederven.
Opnieuw in de bus, viel het op hoe rustig iedereen was. Het was dan ook een lange dag vol met plezier, spel en amusement. Tijd om iedereen wakker te schudden met 'Leef' van André Hazes Jr.? De buschauffeur stemde toe en haalde zijn beste plaatjes boven, de discolichten floepten aan en het dak ging eraf! Om 18.30 u reden we het Dommelhofdomein opnieuw op en alle kids konden nu moe maar voldaan naar huis.
Topdag, topsfeer, topleden, kortom: een fijne dag voor iedereen. We kijken nu alweer uit naar de volgende editie!
Kristof