Coronadagboek SACN

Als ik zes maanden geleden had verkondigd dat we op korte termijn met zijn allen in afzondering zouden gaan, omdat er 'iets' op ons af stond te komen, dan hadden ze me versleten als een fantast die ze niet allemaal op een rijtje had.
Maar... nu is het zover!
En wat als... er geen "na-het-coronavirus" is?
Van nature ben ik optimist, maar als je een beetje nadenkt, weet je dat dit virus en vele andere niet iets is met een aan-en-uitknop. Het is er en het zal er ook blijven. We zullen wel een of andere medicatie ertegen vinden, maar dat is iets voor de toekomstige besmettingen. Hoe dikwijls heb ik de laatste dagen gehoord, vooral van oudere mensen: 'Dit heb ik nog nooit meegemaakt!' Het virus gaat over van mens tot mens en dat is relatief gemakkelijk om op te lossen: geen contact meer hebben met andere mensen (maar, op langere termijn, sterven we dan ook uit...)
Ik denk er dagelijks over na en daarom: mijn dagboek.

Deel 1
31 december: eerste bekendmaking van coronadoden in Wuhan (China). Dit is een ver-van-mijn-bedshow.
22 februari: eerste coronadoden in Italië. Dit is al dichter bij mijn bed... In België is de eerste besmetting waargenomen.
11 maart: eerste coronadode in België. Nu is het plotseling toch wel heel dichtbij. Maar bij SACN gaat alles nog zijn gewone gangetje.
12 maart: crisisbestuursvergadering bij SACN
14 maart: na het afgelasten van de SACN-trainingen vanaf 13 maart tot en met 3 april bleek toch dat er meerdere groepjes atleten aan het trainen waren, op eigen initiatief. Sportief gezien kunnen we daar niets op tegen hebben, natuurlijk. 's Vrijdags heb ik op de piste minstens drie groepjes SACN-atleten gezien (alles samen toch zeker meer dan 20 atleten). 's Zaterdags in de bossen minstens 3 groepjes gezien met minstens 15 atleten. Wat wel opviel in de bossen: veel ouders die met hun kinderen aan het wandelen of lopen waren, waarschijnlijk omdat alle andere clubactiviteiten afgelast waren. Ik heb zelf ook gelopen in de wijde bossen van Hamont (een uurtje). We mogen toch nog in groepjes sporten?

Wordt vervolgd...