Dagboek corona (SACN)

24 maart: ik mag nog sporten, als ik van thuis uit vertrek. Dus: niet eerst met de auto naar de bossen! Gelukkig hoef ik maar een kilometertje te lopen om in het bos te zitten.
Alle SACN-trainingen worden opgeschort tot minstens 1 mei.
Vandaag een dik uurtje de bossen in getrokken en ongeveer 10 km genoten van de stille natuur.

26 maart: in België 220 coronadoden. In Nederland: 434! Nederland geeft advies om geen privéfeestjes meer te organiseren. Jonge kinderen (onder 12 jaar) mogen nog altijd samen buitenspelen. "De essentie van de aanpak in Nederland is: het virus maximaal controleren!" Wereldwijd zijn er nu al meer dan 25000 doden.

27 maart: vandaag wordt er beslist of we nog 50 km van huis weg mogen fietsen of 10 km van huis weglopen. Oef, ik mag blijven lopen als ik te voet thuis vertrek en me niet op Nederlands grondgebied waag. Dat laatste is dan ook 'zottenwerk': sinds gisteren is het dodenaantal daar gestegen tot 546! 
Zelf heb ik iets langer dan één uur in de bossen gerend/gewandeld (7 keer 10' lopen en 3' wandelen). Wat wel opvalt: waar je onder normale omstandigheden in het bos geen kat tegenkomt, kom je nu opvallend veel wandelaars, mountainbikers en paardenliefhebbers tegen.
O ja, ook Boris (Johnson, Brits premier) heeft nu corona...

28 maart: gisteren naar infomagazine gekeken op de Nederlandse tv. Ik kon mijn oren niet geloven. Daar beweerde een 'expert' dat het wel meeviel en dat vele beweringen niet gestoeld waren op harde wetenschappelijke bewijzen. Zoals bijvoorbeeld dat kinderen het virus zouden kunnen overbrengen op oudere mensen en dat het maar 'waarschijnlijk' was dat het virus door speeksel overgebracht werd. Als we maar met zijn allen 1,5 meter van elkaar bleven, was er in wezen geen probleem. Ik ben niet zo voorstander van muren opbouwen, zoals de Berlijnse muur of de muur van Trump, maar, toen ik dit allemaal hoorde, wou ik spontaan beginnen te bouwen aan de muur rond Nederland. Er wordt daar alleen maar economisch gedacht, heb ik de indruk. Ook beweerde een 'expert' dat er op termijn veel meer doden gaan vallen door de coronamaatregelen zelf. "Met alle maatregelen houden we maar een beperkt aantal mensen in leven, terwijl je er een veelvoud van levensjaren mee weggooit. Dit komt door de economische crisis waarin het land door de maatregelen terechtkomt!" 
In dit land zijn er dus vandaag alleen al 112 mensen gestorven...
En in Italië waren er gisteren 1000 coronadoden te betreuren in één dag!!!

Wordt vervolgd...