Coronadagboek Louis 3

29 maart: het heeft geen zin om na te denken over de werking van SACN, omdat we niet weten wanneer we weer mogen trainen. Pas als we dat weten, kunnen we weer organiseren.
Anderhalve meter afstand houden is oké, zolang je iets voor je mond houdt als je niest. Maar wist je dat, als je niest zonder iets voor je mond te houden, de druppeltjes tot 8 m ver vliegen en dat deze wolk druppeltjes daar tot 10 minuten in de lucht kan blijven zweven?
Nederland: 639 coronadoden / België: 431 coronadoden (78 doden op één dag) en niet alleen oude mensen, ook 30-jarigen (zelfs eentje van 16 jaar) / wereldwijd al meer dan 30000 coronadoden / Italië overschrijdt de kaap van 10000 coronadoden...
Vandaag koud en erg veel wind, toch gaan lopen: uurtje uithouding/interval, toch blij dat ik geweest ben. Er stond echt wel een felle noordenwind. Dat bleek ook uit de kledij van de enkelingen die ik tegenkwam: goed ingeduffeld. Heb zelfs een beetje sneeuw zien neerdwarrelen.
Heb het gerucht opgevangen dat de kans bestaat dat er dit zomerseizoen waarschijnlijk geen atletiekwedstrijden meer zullen plaatsvinden. Dat zou eigenlijk logisch zijn, omdat 95 % van onze juryleden in de risicogroep zit. Onze Nederlandse clubgenoten krijgen in hun eigen land een heel ander soort info. Zo wisten ze bijvoorbeeld niet dat ze België niet meer in mochten. Maar de normen worden ook over de grens beetje bij beetje verstrengd.
De planning was dat ik dit jaar minstens drie keer voor twee of drie weken zou verblijven in mijn huisje in Italië, dat zich bevindt in een verlaten bergdorpje in de Apennijnen (provincie Emilia Romagna) op het grondgebied Bardi. Dat is waar ik mijn avontuurlijke bergloopjes doe of deed! Het zal niet voor dit jaar zijn: er zijn weer 750 inwoners van Italië overleden...

30 maart: de laatste weken kom ik gemakkelijk aan mijn 40 gelopen kilometers, puur voor de lol en voor mijn gezondheid.
771 doden in Nederland (gisteren alleen al 132). Nederland begint al slachtoffers uit te voeren naar Duitsland, wegens een tekort aan bedden!
513 doden in België (gisteren 82). Alleen echt nodige verplaatsingen mogen nog. Ook sporten, maar daarna onmiddellijk naar huis! In het park luieren in het zonnetje op het gazon kost je minstens 250 euro! Als je een tweede keer betrapt wordt op onnodig buiten zijn, vlieg je 'in de bak' voor minstens 8 dagen!
Ook Poetin begint het nu te snappen. Alleen de president van Wit-Rusland laat alles gewoon doorgaan, omdat er in zijn land geen coronavirus is. Zijn uitleg: "Veel wodka drinken en een goede sauna nemen, dan heeft het virus geen kans!"
Voor degenen die het huis niet uit willen, zijn er nog talrijke mogelijkheden om de conditie op peil te houden. Zie http://www.atletiek.be/nieuws/sportinuwkot 

 

Wordt vervolgd...