Dagboek corona (SACN)

31 maart: Nederland: 179 doden op één dag en tot nu toe 1039 doden. De Nederlandse redenering: "Het aantal gemelde overledenen neemt minder snel toe dan je zonder maatregelen zou verwachten." Ondertussen beginnen ze wel maatregelen te nemen. In Nederland zijn de bedden voor intensieve zorgen op, hoe komt dat?! In normale omstandigheden zijn er in Nederland 6,4 bedden op intensieve zorg beschikbaar per 100 000 inwoners. Dat is een pak onder het Europese gemiddelde van 11,5. Ter vergelijking: in ons land zijn dat er 16, in Duitsland zelfs 34.
In België zijn er maar 705 overlijdens te betreuren, inclusief de 98 van vandaag. Het jongste Belgische slachtoffer is een 12-jarig meisje. Er wordt benadrukt dat dit een uitzondering is. In Italië blijft het dodenaantal hangen rond de 800 per dag!
Vandaag toch weer lekker in het zonnetje gelopen, een dik uurtje. Proberen niet te veel te denken aan de miserie van anderen, je kunt toch maar alleen voor je eigen deur keren. Wel veilig afstand houden van de 'goedweerwandelaars'.

1 april: in België is op dit moment 60 % van de capaciteit van de bedden ingenomen.
België: 828 doden / Nederland: 1173 doden.

2 april: opgestaan met stram linkerdijbeen en stijve linkerkuit. Hier had ik al enkele dagen last van, waarschijnlijk omdat ik me niet aan mijn eigen trainingsschema gehouden heb. De bedoeling was om de laatste 14 dagen om de andere dag een uurtje te lopen. Maar als ik mijn logboek bekijk, is het bijna elke keer 1 u 15' tot 1 u 30' geworden. Het enige excuus hiervoor is dat ik ook telkens te voet naar huis moet, als ik van huis uit vertrek. Dat 'weglopen' is geen probleem, maar elke keer dat ik iets te ver wegloop, moet ik ook weer terug, natuurlijk. Ik liep voor corona 30 km per week en nu de laatste 14 dagen zeker meer dan 40 km. En ik maar raad geven aan onze trainers dat ze onze atleten niet meer volume moeten laten trainen dan vroeger!!!
In België gaan we nu over de 1000 doden, in Spanje overschrijden ze de kaap van 10 000 doden! Economisch staan er ons zware jaren te wachten: veel bedrijven zullen overkop gaan, beurzen zullen ineenstorten. Als je in januari 100 000 euro belegd had, heb je er nu nog maar ongeveer 75 000 van over.
Maar we blijven lachen, want... we zijn nog gezond. Vandaag samen met mijn inwonend petekind Antje (1,5 jaar) beertjes geplaatst voor het raam. Toch ook nog een rondje van 20 km gefietst. Ook een witte vlag uitgehangen. Niet dat ik me overgeef, maar als 'dank-u-wel' aan alle mensen die anderen aan het helpen zijn.
Op 29 maart waren er wereldwijd 30 000 doden te betreuren, nu (vandaag, 5 dagen later) zijn het er al 52 316! Het gaat snel...

Wordt vervolgd...