Dagboek Louis 8

8 april: als de 1,5 m afstand van kracht blijft, kunnen er 620 atleten tegelijk op de piste (als we stilstaan)…
Vandaag weer heerlijk 35 km gefietst in zomerse temperaturen (25°).
In sommige landen beginnen ze de voorzorgsmaatregelen al een beetje terug te schroeven.
Vandaag het clubblad per post ontvangen. Ik schat zo dat dit het best gelezen clubblad aller tijden gaat worden. Het ziet er dan ook heel goed en verzorgd uit!

9 april: vandaag mailtje binnen gekregen dat de Vlaamse Atletiekliga er geen flauw idee van heeft wanneer we opnieuw training mogen geven. Deze maand zeker niet, volgende maand waarschijnlijk ook niet, de maand daarna misschien. Wel is zeker dat alle wedstrijden tot en met 1 juni zijn geannuleerd. Onze atleten blijven in actie, zelfs cluboverschrijdend: zie ons op Facebook!
Het lijkt wel of we de lente hebben overgeslagen, alweer zomerse toestanden. Het nadeel is wel dat er toch veel mensen uit hun kot komen, de fietspaden zijn overbevolkt. Vandaag toch maar gaan fietsen, zoveel mogelijk de fietspaden vermijdend (er is toch bijna geen autoverkeer), 25 km genoten op de fiets.
In een straal van 500 m rond mijn huis zijn er drie huizen waar palmbomen voor het huis staan. En niet van die onnozele kleintjes, allemaal zijn ze minstens 5 meter hoog! Ook in mijn tuin doen de citroenboom en de vijgenstruik het opvallend goed.
Vandaag 283 nieuwe sterfgevallen in België.
Waar is da feestje? De politie in Manchester (UK) legt 660 feestjes stil in vier dagen tijd. Tot nu toe 7111 doden in UK...
Nog coronacijfers: Italië (18669 overlijdens), USA (16890), Spanje (15792). België staat op de 8ste plaats wereldwijd (3018). Maar wij geven dan ook alle overlijdens aan, ook van mensen die symptomen hadden, getest of niet getest, in ziekenhuizen of daarbuiten. "Wij brengen gewoon heel veel cijfers in kaart", zegt viroloog Steven Van Gucht. Wereldwijd bereiken we bijna de kaap van 100 000 doden...

Wordt vervolgd...