Dagboek Louis 17

26 april: het is weer een azuurblauwe zomerdag. Nog een paar jaar en we hoeven niet meer naar de Middellandse Zee voor zonnige vakanties, de temperaturen van Spanje en Italië komen naar ons toe!
Italiaans dagje van gemaakt: uitgeslapen (doe ik dat niet altijd?), licht Italiaans ontbijtje (croissantje en zo) met een glaasje bubbels buiten in het zonnetje op terras met uitzicht op het mooi groene gazon, waar mijn petekind zich in haar spring-, schommel- en glijkasteel aan het amuseren was. Dan wat gewandeld onder de fruitbomen die in volle bloei staan met Antje en de poes. Echt een dag 'om te plukken'. Tegen de middag nog een aperitiefje gedronken met een beetje salami en prosciutto, daarna de voetjes buiten onder tafel gestoken voor een tortellini in brodo, met een droog wijntje uit Toscana, vervolgens een klein pastagerechtje met daarna bistecca fiorentina en een verse salademix en gebakken aardappeltjes, alles overgoten met een chianti. Als afsluiter nog een coupje gemengd fruit gesnoept (met ijs) om dan echt af te sluiten met een koffietje en een grappa. En dat allemaal in een straal van 40 m van mijn huis. Je hoeft niet ver weg te gaan om het goed te hebben!

Doden per leeftijd: 5 % van de coronadoden in België situeert zich tussen 45 en 64 jaar!

Mondmasker gezien: een rookster met mondmasker: mondmasker omhoog, trek aan sigaret, mondmasker omlaag, mondmasker omhoog, rook uitblazen, mondmasker omlaag, enz. Neem van mij maar aan dat dan de 1,5 m afstand houden niet voldoende is bij het uitblazen!

27 april: vandaag via Peter Palmans het concept van de Nederlandse Atletiekunie gelezen: "Verantwoord atletiek sporten in coronatijden." Zeer leerrijk document! Iets dat wij (SACN) ook kunnen gebruiken, we moeten niet telkens opnieuw zelf het warm water uitvinden. Als het goed is, mag het ook gezegd worden en dit is goed! Zie https://www.atletiekunie.nl/kenniscentrum/bestuurder-en-commissielid/an…

Ik heb zelf weer 12 km in het bos rondgerend bij zomers temperaturen.

28 april: regenachtige dag (er is één buitje gevallen).

Krantenkoppen
"Het gaat goed: minder opnames (123), minder doden (134)!"
(In België tot nu toe 7390 coronadoden).
"Europa versoepelt lockdown"
"De regels zijn compleet onhaalbaar: onderwijs vraagt nu al aanpassingen"
"USA: 1 000 000 besmettingen"
"Egypte verlengt de noodtoestand met drie maanden"

Clubtrainingen: op 18 mei zouden de clubs misschien, eventueel, als het meezit en er geen obstakels opduiken, we allemaal gezond zijn, er trainers beschikbaar zijn, we een regering hebben, iedereen het erover eens is, mogen gaan trainen! Maar hoe we dat moeten of kunnen doen, is nog een raadsel. Ongeveer hetzelfde als de scholen die weer aan de gang mogen/moeten, maar de meeste klassen moeten in twee gesplitst worden (groepjes van 10). Waar dan plots dubbel zoveel leraren vandaan moeten komen, is nog een raadsel!

Wordt vervolgd...