Atleet van het jaar 2020 SACN

In normale tijden wordt de naam van de 'atleet van het jaar' bekendgemaakt op ons jaarlijkse clubfeest, maar dit keer is alles anders.
Via deze weg feliciteren wij graag Aprill Verkoyen met haar uitverkiezing in dit ongewone jaar. Haar trainers, Lieze Peeten en Ronald Becker, zijn vol lof over deze jonge, getalenteerde atlete.

Lieze Peeten: "Ik leerde je enkele jaren geleden kennen als een echte atlete, die de rust kon bewaren en ons altijd wist te verrassen door te pieken op de juiste momenten. Je maakt nog steeds vooruitgang, maar het voorbije seizoen had je pech door ziekte bij het BK meerkamp en natuurlijk ook door corona. Anders had je zeker het clubrecord discuswerpen (dat dateert van 1987) aan diggelen geworpen. Je hebt niet veel wedstrijdkansen gehad, maar je bent toch heel dicht in de buurt gekomen. Proficiat met je doorzettingsvermogen om ook in coronatijden te blijven trainen en jezelf te blijven motiveren, samen met je vaste trainingspartner en ook beste vriendin Kato. Doe zo verder en dan zullen de clubrecords en medailles vanzelf volgen."

Ronald Becker: "Deze titel voor Aprill is naar mijn mening zeker verdiend! Ik herinner me dat kleine, stille meisje dat, via een vriendinnetje, eens kwam werpen... Het klikte meteen en door de bereidheid om goed en regelmatig te trainen, kwamen de prestaties al snel. De liefde voor de meerkamp, waarin ze ook hoog scoort, is als basis voor de werpnummers zeker een pluspunt. Ondanks de dit jaar zwaar verstoorde voorbereiding en niet wetende of er kampioenschappen zouden doorgaan, behield ze toch de moed en goesting om steeds weer te trainen en zo goed als geen training over te slaan. Daarom ben ik, als trainer, erg trots dat zij deze mooie titel heeft gekregen. Ook omdat ze uitgroeit tot een verstandige, gemotiveerde en sociale atlete. Hopelijk volgen er nog vele mooie momenten in de komende jaren."

Aan deze lovende woorden kunnen wij nauwelijks nog iets toevoegen. Een hele dikke proficiat aan Aprill. Zij werd, gezien de huidige omstandigheden, in beperkte kring gehuldigd. Op Facebook vind je een filmisch verslag van deze huldiging.