Pelt SACN 2021

Beste sportvereniging
Naar aanleiding van een aantal alarmerende besmettingen, o.a. binnen kleuter- en basisscholen in Hamont-Achel, heeft de gouverneur van Limburg in overleg met de zes betrokken burgemeesters beslist om alle buitenschoolse activiteiten voor kinderen onder 13 jaar binnen de Eerstelijnszone Noord-Limburg (Hamont-Achel, Lommel, Pelt, Peer, Hechtel-Eksel en Bocholt) te verbieden vanaf zondag 24 januari 2021 en dit ten minste tot en met vrijdag 12 februari 2021.
Heel concreet wil dit zeggen dat alle organisaties en verenigingen met onmiddellijke ingang hun activiteiten, zowel binnen als buiten, voor kinderen minder dan 13 jaar moeten stopzetten.
Met het oog op het indijken van het aantal besmettingen is het van het grootste belang dat deze maatregel zeer strikt wordt nageleefd. Er is met andere woorden geen ruimte om hiermee creatief om te gaan.
Voor de activiteiten voor jongeren vanaf 13 jaar gelden momenteel nog de regels die reeds van kracht waren. Dat wil zeggen: met maximum 4 personen (begeleider inbegrepen), enkel buiten en met inachtneming van de veilige afstand van 1,5 meter.
Hou het veilig, hou het gezond.

Vriendelijke groeten
Gemeente Pelt