SACN-trainingen in coronatijd

Alle trainingen staan weer geprogrammeerd zoals vroeger. Het enige waarmee we nog rekening moeten houden is dat alles in 'bubbels van 25' moet gebeuren. Dus, ook als je op de piste aankomt: ga onmiddellijk naar je verzamelpunt (de lijst met verzamelpunten hangt uit aan de toren).
Alles komt goed! We mogen al bij al niet klagen, want we hebben de trainingen, voor zover het kon, altijd laten doorgaan en we hebben dit jaar geen enkele trainingsgroep moeten thuis laten (omdat een lid van de groep besmet bleek te zijn). Zo zie je maar: het correct naleven van alle veiligheidsmaatregelen helpt wel degelijk! Natuurlijk waren er ook enkele kanttekeningen bij te plaatsen, maar voor de SACN-trainingen is alles uiteindelijk positief uitgedraaid.
We trainen nu weer met z'n allen tezamen, maar wedstrijden zijn er voorlopig nog niet. Voor de maand mei zijn alle wedstrijden geannuleerd. Ten vroegste in juni zullen onze wedstrijdatleten weer in actie mogen komen, maar dat vooruitzicht is gebonden aan voorwaarden. Minister van volksgezondheid, Frank Vandenbroucke: "Wat de versoepelingen in juni betreft, het streven is minder dan 500 patiënten op intensieve zorg. En dat cijfer moet dalende zijn. Er liggen nu nog 941 mensen op de intensieve zorg."

Op dit moment (9 mei 2021) liggen er nog 701 mensen op intensieve zorg. Dus blijven alle actuele maatregelen van kracht.

Het komt erop neer dat de SACN-atleten zich niet meer hoeven in te houden op de trainingen: integendeel, ze mogen zich weer uitleven 'à volonté'!

Sportieve groeten
Louis