SACN

Sporting Atletiekclub Neerpelt

17-04-2024 - Alken

1 april 2024: afspraak voor onze hamerslingeraars in Alken, want daar werd het provinciaal kampioenschap georganiseerd. SACN trad aan met drie deelnemers. Hun doelstellingen waren hetzelfde: een nieuw clubrecord (CR) vestigen en het podium halen.
Tine Frederix (W35) kwam het eerst aan de beurt. Met haar eerste worp haalde ze meteen een CR (21,22 m). Je zou dan denken: nu valt de stress weg, maar neen, bij Tine heeft zoiets het omgekeerde effect, zodat ze bij de volgende twee worpen geen prestatie meer liet noteren. Maar bij haar vierde worp kreeg ze de zenuwen wel onder controle en wierp ze de hamer naar 22,85 m: voldoende voor zilver en alweer een nieuw clubrecord.
Froukje Heylen (senior) was daarna aan de beurt om te tonen hoe ze de winter had overleefd. Ook haar eerste worp was goed voor een clubrecord! En bij de vierde beurt wierp ze de hamer zelfs naar 35,57 m. Hiermee haalde ze brons én een nieuw CR.
Als laatste kwam Pascal Snoeks in de ring. Bij hem ging er in de eerste worp iets fout: de hamer viel op minder dan 30 m en dat was een tegenvaller. Zijn tweede worp was zowaar nog slechter dan zijn eerste... Maar vanaf poging 3 begon het beter te gaan. Hij strandde uiteindelijk op 34,32 m, goed voor de zilveren medaille en een nieuw CR.
Dit kampioenschap was voor ons dus een succeseditie: drie nieuwe clubrecords, twee zilveren medailles en één bronzen.
Proficiat aan onze atleten!
Trainer Pascal Snoeks