SACN

Sporting Atletiekclub Neerpelt

Wedstrijdinfo

Op deze pagina kan je alle informatie vinden over de werking van wedstrijden. Meedoen aan wedstrijden is niet alleen de beste manier om je eigen prestaties nauwkeurig vast te leggen, maar ook dé manier om als atleet de naam SACN bekender te maken!

  1. Benodigdheden
  2. Inschrijven
  3. Beloningssysteem
Van wedstrijdatleten verwacht SACN deelname aan minstens 6 verschillende wedstrijden. Het niet behalen van deze oplegging kan leiden tot een aanpassingen van jouw trainingschema's!

Benodigdheden

Om deel te kunnen nemen aan wedstrijden moet je zowel een looptruitje als een loopnummer bezitten. Een loopnummer krijg je gratis bij je inschrijving en moet je, met behulp van klittenband of veiligheidsspeldjes, vooraan vastmaken aan je clubtruitje. Het dragen van een clubtruitje op wedstrijden is verplicht en dien je hier te bestellen.

Naast deze verplichte benodigheden is het ook sterk aangeraden om geschikte loopschoenen en spikes aan te schaffen.

Inschrijven

Voor haast alle wedstrijden moet je je op voorhand inschrijven via atletiek.nu. Op deze website vind je voor iedere wedstrijd:

  • hoe je je kan inschrijven (met online betaling)
  • alle ingeschreven atleten
  • de beschikbare disciplines
  • het tijdschema
  • live uitslagen
  • (tips voor het bereiken van) de locatie

SACN atleten hoeven bij wedstrijden van eigen organisaties geen inschrijfgeld te betalen.

Via deze link kan je gratis registreren voor atletiek.nu. Kies tijdens het inschrijven voor 'Lid van Atletiekbond' voor 'VAL / LBFA (BE)' en vul bij 'Startnummer' je loopnummer in dat je gekregen hebt bij je inschrijving. Eenmaal dat je een account hebt aangemaakt kan je je gemakkelijk inschrijven voor wedstrijden, kies hiervoor tijdens het inschrijven voor de optie 'Atleet'.

Beloningssysteem

Iedere jaar investeert SACN €2500 in haar wedstrijdatleten. Het lopen van wedstrijden levert iedere wedstrijdatleet een bepaald aantal punten op. Deze som wordt vervolgens verdeeld onder alle atleten die een minimum van 40 punten behaalt hebben. Voor de jeugd tot en met miniem is dit een materiële prijs, vanaf cadet worden atleten uitbetaald.

Naast het deelnemen aan wedstrijden levert het verbeteren van clubrecords ook een bijdrage tot je beloning. Een overzicht van alle clubrecords kan je hier vinden.